"Бяхме събудени в 4 часа сутринта. Чухме ужасен взрив, станах да видя дали мога да помогна". Това заяви един от очевидците Християн Иванов, който живее в квартала, цитиран от Нова телевизия.


"Ужасен взрив, видях огромен пожар, набрах 112 и дойдох да видя с какво мога да помогна. Дойдоха после пожарни и линейки. Чули са го взрива на 2-3 километра, и в Кайсиева градина дори. Има отломки по целия паркинг, стъкла, дограми, изкъртена тераса. Наложило се е да бъдат извеждани хора с вишка отзад, едно дете, мъж, жена му, и други".", допълни той."Станах и видях, че има огън, дим. Обадих се на 112. Дойдоха пожарни, линейки, полиция и започнаха да вадят хора. Всички аларми в района се включиха и беше истински ад. Евакуираха трима човека от 5-тия етаж", допълни Християн. 


Кадър: bTV


Кадър: bTV


Кадър: bTV


Кадър: bTV

В същото време и кметът на Варна Иван Портних посочи, че освен взрива е последвал и по пожар.

"Постъпи сигнал за силен взрив. Благодаря на колегите от пожарната, които реагираха своевременно. Освен взрива е тръгнал и пожар. 11 човека бяха извадени. 7 възрастни и 4 деца, за една жена се изяснява дали е била в сградата или не", посочи градоначалникът.

По думите му лекарите са заявили, че едната жена е с по-висока степен на изгаряне.

"Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като колегите от пожарната изведоха бутилката и не изглеждаше да е взривена", заяви кметът на града.

По непотвърдена информация на bTV мъж е запалил взривни вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!