Шокиращи кадри показват момента, в който разгневена група от хора разкъсва дрехите на две жени и им отрязва косата, след като са били заподозрени в кражба от магазини. Жените също така са блъскани и ритани, докато лежат на земята и се опитват да се предпазят от ударите. Инцидентът е заснет от очевидци в град Тапачула в югозападния мексикански щат Чиапас, информира "Мирър".
Местните хора твърдели, че това не е първият път, в който двете жени са били хванати да крадат в района.

Във видеото може да се види как дрехите на двете заподозрени са разкъсвани, докато им режат косата с голям чифт ножици. В един момент двете полуголи жени се прегръщат, докато тълпата продължава да реже косата им.В края на кадрите се вижда как жените вървят ръка за ръка, докато присъстващите ги снимат с телефони.

Местните жители са заявили, че са извършили собствено правосъдие на общността, след като обвиниха местните власти, че не са действали, когато съобщават за такива инциденти.Според местните медии, двете полуголи заподозрени са били оставени да напуснат мирно след като са били унижени преди това.В момента не е ясно дали местните власти разследват случая и дали някой е арестуван.

Превод и редакция: БЛИЦ