Ротвайлер отхапа скалпа на 39-годишната Мая Стефанова в централната част на Трявна тази сутрин, съобщиха очевидци. Огромното куче нападнало жената внезапно, докато тя преминавала по тротоара пред местното кафене "Сити", отбелязва "Стандарт".
Животното повалило тревненката и впило челюстите си в главата й. На помощ се притекли клиенти на кафенето, които станали неволни свидетели на страшния инцидент. С ритници няколко мъже успели да отхвърлят встрани ротвайлера и да спасят жената от сигурна смърт.

Пострадалата е настанена за лечение в местната болница. Според лекуващите медици кучето е отлепило една четвърт от скалпа на пациентката, нахапало гърба й и китката на дясната ръка.
След направената й спешна операция Мая ще се възстановява през следващите 15 дни. Ако в следопеартивния период настъпят усложнения, можело да се наложат и интервенции на пластични хирурзи.
Собственик на ротвайлера е тревненският бизнесмен Янко Миков, разкриха от кметството в Трявна. Животното било отглеждано в двора на малката трикотажна фабрика на предприемача. Обикновено то било държано вързано и извеждано на разходка само през почивните дни.
Тази сутрин расовият пес бил изведен от служител на фирмата. Не е ясно какво е провокирало агресивността на кучето и как е изпуснато.

Срещу собственика на ротвайлера е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Кучето е откарано в габровския приют за безпризорни. /БЛИЦ