Жестока самолетна катастрофа в Кения взе живота на 10 души. Загинали са осем пътници и двама пилоти загинаха. Разбилият се самолет е изпълнявал вътрешен полет. Машината се е разбила във вторник вечерта. Това заяви днес високопоставен представител на властите, цитиран от местните медии.

Няколко минути преди да кацне на международното летище "Джомо Кениата" в Найроби, самолетът "Чесна караван" (едномоторен витлов самолет) на компанията "Флай сакс" загубил връзка с контролната кула. Машината изпълнявала полет от западния град Китале.

Издирвателните екипи забелязали от въздуха отломки върху гъсто залесен район в планината Абърдеър в централната част на Кения, заяви главният секретар на кенийското министерство на транспорта Пол Маринга.


"На мястото е изпратен екип от военни специалисти по спасителни операции в планини", каза той на пресконференция.

Екипът е достигнал мястото днес по обед и установил, че всички на борда са загинали, заяви Маринга на втора пресконференция. "Няма оцелели. Семействата на пътниците и екипажа са уведомени", каза той. Маринга допълни, че е започнало разследване. Президентът Ухуру Кениата предложи помощ на роднините на жертвите, се казва в правителствено изявление.

На излъчените от местните новинарски програми кадри се вижда, че при удара самолетът е бил унищожен. Спасително-издирвателната операция е възпрепятствана от лошо време, заяви Маринга.

През последните години делът на вътрешните полети в кенийското въздухоплаване се разрасна, тъй като икономиката отбеляза растеж, а през 2014 г. националният авиопревозвач "Кенийски авиолнии" пусна нискобюджетна компания за вътрешни полети на име "Джамбо джет".ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!