Появиха се шокиращи подробности от кървавия инцидент с дете на година и половина във Враца

Оказва се, че първоначално родителите са казали, че детето е паднало от столче. При прегледа в болницата със скенер обаче се е установило, че има сачма в главата, съобщиха от Спешния център в града.

Оттам уточниха за bTV, че детето веднага е интубирано и поставено на командно дишане.

Огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче, съобщиха от МВР. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от законно притежавана въздушна пушка, собственост на дядото на момчето.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото дете е било транспортирано във врачанската болница. Там медиците бързо установили, че раната е несъвместима с живота му и са поискали помощ от София.

„Хеликоптер „AS 532 Cougar“ излетя в 18:25 часа от авиобаза „Крумово“ за Враца и се приземи в София в 19:45 часа. С него бяха превозени медицински екип и пострадалото дете, което е отведено в столична болница“, съобщиха от Министерство на отбраната, като уточняват, че полетът е осъществен по искане на Министерство на здравеопазването.

В столицата детето е посрещнато от екип на Спешна помощ и транспортирано до „Пирогов". То вече е в Противошокова зала, в тежко състояние е и лекарите се борят за живота му, уточняват от единствената у нас спешна болница.

На този етап е ясно само, че пострадалото дете е първа рожба за семейството от село Галатин. Родителите му са на по 20 години и били на гости на свои близки в кв. „Кулата“.

По първоначална информация двете деца – простреляното и стрелецът, са роднини.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук