4-годишно дете от Асеновград е с контузна рана на главата заради удар от метална катерушка, която се стоварила отгоре му.

Инцидентът се е случил докато възпитаниците на ДГ "Бако Динчо" са били изведени навън в двора на учебното заведение.

Децата си играели, когато изведнъж катерушката се наклонила и паднала върху главата на 4-годишното момиченце. То е пострадало тежко, като се наложило раната, която е в областта на веждата и е около 2 сантиметра дълбока, да бъде обработена с пълна упойка.

Страшен инцидент с момиченце на детска площадка в Асеновград

Веднага след инцидента малката асеновградчанка е била откарана в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“.

Вследствие на нараняването, детето има десет шева на главата си и посещава болница всеки ден, за да се сменя превръзката. Момиченцето все още е в шок и отказва да посещава детска градина, казват родителите.

Те обясняват, че това не е всичко - заради преживяното, детето се буди нощем, крещейки: "Тате, дръж ме пада“.

Други родители, чиито малчугани също посещават учебното заведение, казват, че неколкократно са сигнализирали ръководството на градината с молба опасното съоръжение да бъде премахнато.

Те разказват, че катерушката е стара и опасна.

Вместо да бъде отстранена от територията на детската градина обаче, тя била оставена в задния двор, който децата не употребявали. В този ден съоръжението било преместено там, където децата излизат, за да се забавляват навън.


Причината кътовете за игра в градината да не са обновени била липсата на пари.

Още на следващия ден, след инцидента, опасните съоръжения били премахнати. Въпреки това, родители са подали сигнал за случилото се до Районната прокуратура-Асеновград  и до общината. В писмото си те поставят искане виновните да бъдат наказани, а катерушките - укрепени.