"Още след кацането говорих с екипажа. С медицинско лице ми се обадиха от там. Пилотите са тези, които решават във въздуха и менажират полетите". Това заяви в ефира на Нова тв Валтер Колев, собственик на авиокомпания ALK Airlines. 

"В случая екипажът ми е действал така, както е трябвало. Това им е рутинно действие. Има двама човека, които са ранени. Откачени седалки няма. Досега не съм чувал в авиацията такова нещо. Това са пълни глупости. 

Тази ситуация ми се случила десетки пъти. Командирът, който е там е минал през всички пътници и се е уверил, че са били здрави. От уплахата е викнал медицински екип", заяви Колев.

"Това с рязкото пропадане на самолета са потоци - низходящи и възходящи. Това не може да се предвиди. Пилотите имат радари, ако има турбуленция ние знаем. В тази зона е имало много слаба турбуленция. Не е имало и гръмотевична буря, а облаци. На радара някои от облаците не се виждат дори. 

Няма никакъв проблем с времето в случая. Пътниците са попитали командира ще има ли застраховки и тогава няколко човека са скочили да им дават бележки от медиците", коментира още собственикът на ALK Airlines.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!