Ръководителят на летището в Казачинск Борис Калинин е заявил, че при катастрофата на самолета L-410 в Иркутска област е загинал само един член на екипажа - вторият пилот, а командирът на самолета е оцелял.

Калинин е уточнил, че самолетът е имал повреда в навигационната система, съобщават световните издания.

"Той се опитваше да се приземи два пъти. Очевидно навигацията не беше в ред, машината подхождаше първо от лявата страна, а после от дясната. Навигацията го отклони от курса за кацане с 30 градуса" - отбелязал е началникът на летището.

Според него метеорологичните условия по това време са били подходящи за кацане.

"Видимостта беше от четири до шест километра, лека мъгла. Нямаше никакви проблеми, системата за светлинно оборудване беше в изправност, пистата се виждаше ясно. Навигационната система е отказала. Капитанът на полета е изпратен в болница, но преди това също е потвърдил, че навигационната система е отказала", казал е Калинин.

Припомняме, че на 12 септември вечерта, на четири километра от летището в Казачинск, Иркутска област, се разби самолет L-410.

Пътнически самолет L-410 рухна в Русия, има загинали СНИМКИ

Четирима души, включително двама членове на екипажа, загиват при тежкото кацане. На борда на L-140 е имало 16 души.

Работата на спасителите е била затруднена от различни фактори, включително тъмнина и гъста мъгла. Мястото на катастрофата на L-410 е отрязано от река Киренга.