Мощна буря удари Хасково в събота вечер. Десетки сгради и улици са наводнени. Проливният дъжд, излял се над Хасково наводни улици и булеварди, разби и асфалт, сигнализират очевидци, цитирани от Haskovo.net.

Под вода са били частично булевардите „Васил Левски” до бившата Захарна фабрика и булевард „България” до Младежкия център. На места нивото на водата стигало до половината от височината на автомобилите, разказват хасковлии.

Заради насъбралата се вода много от водачите използвали обходни маршрути. Шофьори разказват още, че на места в града е имало изкъртен асфалт. Отронени парчета от настилката имало по булевард „Освобождение”.
 
Количеството дъжд, измерено от началото на валежите около 20:30 часа до около 22 часа е 61,9 литра на квадратен метър, съобщиха от метеорологичната станция в града. Гръмотевичната буря е започнала малко след 20 часа, а валежите около 20:30 ч.
 
Най-силен е бил дъждът между 21:10 и 22 часа. Тогава е имало и гръмотевична буря, градушка с размер на грахово зърно и силен вятър, който в пика си е достигнал скорост от 17 метра в секунда.
 
Из целия град има закъсали автомобили, особено в ниските части. По стръмните улици водата се стичаше с огромна скорост, сигнализираха жители на Хасково. На много места имаше и прекъсване на електричеството.
 
На места има съборени огради и наводнени приземни етажи и мазета.
 
Очаква се сутринта да има и обобщение на щетите от бурята.