Улиците на Плевен, Разград и Русе бяха наводнени. В Русе тролейбусният транспорт спря за час. "Слънчев бряг" и Несебър се превърнаха във Венеция, коментират зрители. Има наводнени улици и офиси. На пътя "Слънчев бряг" – Свети Влас автомобилите бяха като плавателни средства, предава bTV. 


Слънчев бряг

Силният дъжд започна в 15.30 ч. и продължи не повече от половин час, но всички улици и алеи са наводнени. Силен дъжд имаше и в Свети Влас и Несебър. Има постъпили четири сигнала в пожарната в "Слънчев бряг" – два от тях са за наводнени улици, един за наводнено подземно помещение на общежитие и за паднало дърво.При всеки по-силен дъжд улиците на комплекса се превръщат в реки, защото той се намира под морското равнище и канализацията не може да поеме големия дебит на водата.

Много често туристите тук превръщат това в забавление и с надуваеми дюшеци се спускат по наводнените алеи.

Пътят за село Боголин в община Сатовча се разцепи на две след поройните дъждове от последните дни. На места са се образували дупки, дълбоки почти метър. Пътят между селата Годешево и Дъбница, който преминава през село Боголин е единствената връзка между седем населени места. 
 

От години отсечката е в окаяно състояние, но след вчерашния порой над десет метра от пътя са пропаднали и шофьорите се страхуват да преминават от там. Пропадналият участък не е единствената опасност по третокласното шосе. Още преди три месеца силен дъжд отнесъл голяма част от пътя между селата Абланица и Боголин. Участъкът е изключително опасен, предаде БНТ.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов, коментира така: "Там денивелацията е силно изразена, над 20 метра има пропаст. Ако мине по-тежък автомобил, може и да стане по-лошо, така че няма срок, трябва спешно да се действа. Канавките са напълно съсипани, много водостоци не работят, мантинелите са компроментирани, а пък за осова линия можем да си мечтаем в случая. Това е единственият път, който свързва пет-шест населени места, другият вариант е обходен път, който с около 30 километра увеличава разстоянието".

Сериозен ремонт на пътя не е правен повече от 30 години. От Агенция "Пътна инфраструктура" направиха оглед на щетите, но кога ще бъде ремонтиран пропадналият участък не стана ясно. В района живеят над 9 000 души, които правят подписка с искане за спешен ремонт на пътя.