Мъж от Пловдив е заснел нещо наистина уникално. Той е успял да хване светкавица в момент, в който тя пада близо до дърво в централната част на града, става ясно от кадри, които се появиха в сайта plovdiv24.bg.



Мъжът, заснел видеото, споделя, че е опитвал да направи клип с поройния дъжд, когато внезапно ударила светкавицата. От кадрите си личи, че се стряска и спира да снима.




Междувременно от МВР излязоха с последни данни за ситуацията в Пловдив след проливните дъждове и бури. Над 100 са сигналите за наводнени приземни етажи и мазета постъпили в пожарната служба на Пловдив. Няколко от съобщенията са и за наводнени участъци от пътната инфраструктура и закъсали автомобили. Към момента произшествията се отработват от осем екипа.

Свободният от дежурство състав е събран и е включен в работата на терен. Шест транспортни участъка са наводнени и не се допуска преминаването на превозни средства през тях. Създадена е организация за предисоциране на сили и средства от съседни области на област Пловдив, които да окажат помощ при обработването на сигналите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ