Времето тотално полудя. Последните няколко дни се радвахме на сравнително хубаво време ,но днес от „Meteo Balkans“ предупредиха, че към Балканите идва опасна буря.

Освен това и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) казаха, че тази нощ над България ще се извие голяма опасност, заради която всички трябва да внимаваме.

Предупрежденията им започнаха да се сбъдват. Ураганно силен вятър се изви в столицата и направи куп бели.

От кадри в социалната мрежа стана видно, че огромно дърво е паднало на кръстовището на улиците „Екзарх Йосиф“ и „Будапеща“.
 
Кръстовището на „Будапеща“ и „Екзарх Йосиф“ отбеляза идването на бурята. Жертви (човешки и имуществени) – няма“, пише Петър Георгиев, който сподели снимка от случката във фейсбук групата „Видяно в София“.

Междувременно се появи фотос, който показа как половин час след падането на дървото екипи от Столична община са почистили мястото.

Читател на БЛИЦ сподели, че силният вятър е съборил дърво и в столичния квартал „Свобода“. Инцидентът там е станал около блок номер 15. За щастие няма пострадали хора.

Голяма ламаринена ограда се е сгромолясала на булевард „Илиянци“ 23. Читателка на медията ни каза, че заради силния вятър ограждението е паднало на пътя и затруднява движението по булеварда. За щастие и този инцидент се е разминал без пострадали. 

Бурята, която се вие над София, обаче направи огромна пакост във Военно медицинска академия (ВМА). 

„Ето така пада дограмата във ВМА.... вятър и хоп....ако бяха сложили някой дюбел нещата можеше да са различни.... важното е че няма пострадали“, написа Георги Лукарски, който сподели снимка от случилото се във фейсбук групата „Забелязано в София“.

Читатели на БЛИЦ споделиха, че ураганен вятър се извива и в Монтана, какво и в още няколко български града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната