Силна буря, придружена с дъжд и градушка, първоначално с размерите на орех, а след това на лешник, удари Ариле в западната част на Сърбия и няколко околни села, съобщава електронното издание на белградския вестник Kurir, цитиран от "Фокус".

Местните власти заявиха, че все още не е направена цялостна оценка на щетите от бурята, ударила района във вторник, но съобщават за множество счупени клони и паднали дървета. Има данни за разрушени покриви на къщи и щети по автомобили.
„Бурята беше страшна. Небето се спусна на земята и тогава започна градушката. Всичко продължи около 15 минути и повярвайте ми, много се уплашихме. От реколтата не остана почти нищо", разказа пред медиите жител на едно от засегнатите населени места.Уточнява се, че по време на вчерашната буря, която е засегнала района на Югозападна, Централна и части от Източна Сърбия, са изстреляни 7 119 ракети срещу градушка от 119 пускови станции.

Както БЛИЦ писа у нас днес от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. 

За днес е обявен жълт код за дъжд с гръмотевици за 9 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, София област и град. В тези области са възможни локални интензивни и значителни по количество валежи. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.