Наш гурбетчия е починал при нещастен случай в Германия. 46-годишният строителен работник от Широко поле е загинал след падане по стълбище в жилищна кооперация в Берлин, съобщава „24х7 Родопи”. Мюмюн А. се е подхлъзнал и паднал на излизане от квартирата си.

Инцидентът е станал малко след 6 часа сутринта миналия петък разкриват запознати с фактите около разследването в Германия, което ще изясни дали се касае за нещастен случай.

Родопчанинът бързал за работа на обект в германската столица. При падането мъжът наранява главата си. „Получил е мозъчен кръвоизлив. Часове по-късно умира”, посочиха пред 24rodopi.com познати на Мюмюн.

46-годишният мъж за първи път отива на гурбет в Западна Европа, коментираха съселяни на родопчанина. В България той работил от години в строителството. Решил обаче да събере евро за семейството си. От осем месеца бил в Германия. При него бил и 21-годишният му син.

„Живееше си тук, на село. У дома са майка му, съпругата му и малката им дъщеричка. Паднал на стълбите, докато бързал за работа. Това знаем”, посочиха жители на Широко поле.Тялото на гурбетчията е все още в Германия.