Четирима души, а не трима, каквато беше първоначалната информация, са загиналите на международния Е-79 при зловещата катастрофа до Долна Вереница, която стана този следобед, съобщава BulNews.

Тъжната информацията беше потвърдена неофициално от МВР в Монтана. След касапницата останките на хората са буквално натрошени и затова те ще бъдат вадени на части от колата.

Първо в БЛИЦ! Трима загинаха при кървава баня в Монтанско


Припомняме, че към 17 часа край село Долна Вереница, на километри от Монтана български ТИР занесе и навлезе в насрещното платно, където размаза идващ насреща „Фолксваген Пасат“. След удара колата била заклещена като в „сандвич на смъртта“ от идващ зад нея турски ТИР.

Леката кола е пътувала в посока Монтана. Българският камион е навлязъл от насрещната лента в неговата и е ударил лекия автомобил, зад който се е движил турският ТИР.

На място са загинали мъж и жена от Ружинци, съпрузите са на 62 и на 59 г., както и жена на 46 г. и дъщеря й на 22 г. от Белоградчик. Всички те пътували към Монтана.

Заради предизвикания кървав инцидент е бил задържан 29-годишен шофьор на българския ТИР. Той най-вероятно не се е съобразил с ограничението от 60 км и е навлязъл в десен завой с по-висока скорост, а камионът му е станал неуправляем на мокрия асфалт.