Кислородна тръба, захранващи отделение за хора с пневмония, се спука в Белодробната болница в Троян. Инцидентът е станал около 20:30 часа тази вечер, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на свои зрители. 

„В двора на Белодробната болница в град Троян се чу взрив и прозорците се разтресоха. Излязохме на терасата, виждаше се огън и се чуваше свистене от изтичане на газ. Подадохме сигнал на 112 и пожарникарите се отзоваха много бързо. Чух, че е от кислородни бутилки”, пише Лилия Виделова.

Кметът на града Донка Михайлова потвърди, че няма пострадали, изтичането на газ е овладяно бързо.

"Сигнал до 112 ни вдигна по тревога. Бяхме на място със зам. областния управител Илиян Тодоров, с момчетата на Пожарната и РУ на МВР. Тръба, водеща към кислородните бутилки, захранващи едно от отделенията на Белодробна болница се е пръснала. Няколкото болни с пневмонии веднага са захранени с кислород от кислороден концентратор.

Няма риск нито за хората от квартала, нито за болните", написа тя в личния си профил във Фейсбук. 

 

Сигнал до 112 ни вдигна по тревога. Бяхме на място със зам. областния управител Илиян Тодоров, с момчетата на Пожарната...

Публикувахте от Донка Михайлова в Вторник, 17 ноември 2020 г.


На място са екипи на полицията и пожарната. Очаква се утре сутринта повредата да бъде отстранена.

Междувременно по данни на БНР, Общинският временен оперативен щаб в Троян заседава извънредно тази вечер заради затруднения през последните дни на приема на пациенти с коронавирус в двете болници в града.

В двете болници в Троян са разкрити 92 легла за лечение на пациенти с коронаирус  - 65 в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и 27 в общинската, които според Щаба са достатъчни, за да обезпечат заболеваемостта, въпреки многото заразени лекари и медицински сестри, поясни кметът Донка Михайлова.

„На този етап болниците се справят, но медицинският персонал е претоварен. И това създава все повече затруднения“.

Според щаба и кмета Михайлова болниците в Троян могат да се справят с  приема на пациенти.

„Които действително се нуждаят от болнично лечение. Истината е, че много пациенти търсят болнично лечение най-вече заради сигурността, която то им дава, без да е необходимо“, каза Михайлова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ