Минах през кварталния супер, от където пазарувам. Избрах една вратна пържола. Не начуквам пържолите, правя го с ръце. Не усетих нещо странно в месото. Това разказа фотографът Васил Къркеланов, който преди дни се натъкна на голяма игла в пържолата на дъщеря си.  

„Когато дъщеря ми си отряза парче, каза че нещо не й харесва месото там. Отхапвайки частичка от вилицата, се показа тази игла, която е почти 4 см. дълга”, добави той пред bTV.

Столичанин се натъкна на нещо ужасяващо и много опасно в чинията на дъщеря си СНИМКИ

„Това направо ме вбеси. Какво прави тази игла вътре, с какво, защо, кога е направено това? Може и да са лекувани тези животни по някакъв начин.Според мен тази игла е там, откакто животното е било живо. Личи си от травмирането на самото място. Това е медицинска игла. Не е попаднала случайно там", посочи той. 

"Дъщеря ми първо реагира на вкуса на месото, впоследствие на вида, а накрая забелязала острието на иглата. Определено е по-спокойна от мен. Задължително трябва да си търсим правата”, категоричен бе фотографът.

От Областната дирекция по безопасност на храните коментираха, че най-вероятно се касае за инцидент. Информацията, която имаме, не е много.  

Може да се извърши проверка в обекта, ако получим повече информация, да се стигне и до производителя.

„Започваме проверка. В рамките на няколко дни ще имаме резултат от нея.

Семейството може да се обърне към обекта, от който е закупено месото.

Месото може да бъде изследвано, ако в обекта има от засегнатата партида”, коментираха от там.