Пътнически влак връхлетя върху 71-годишната Ц.В. в Ловеч тази сутрин около 8,30 ч. От удара пенсионерката загина на място. Трагедията се на жп прелеза, северно от ловешката гара. Според полицията дълголетната жена навлязла в смъртоносната зона въпреки предупредителния сигнал от трена. Към момента версията самоубиство се изключва, добавиха от МВР-Ловеч, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
 По всяка вероятност жертвата не е чула предупредителния сигнал на влака, умислена в свои тревоги или заради увреден слух, смятат полицаите.
За последните две години В Ловеч Ц.В. е втората жена, която става жертва на влак. Преди нея през юни 2006 г., пак сутринта, загина по подобен нелеп начин Иванка Петкова Узунова. 80-годишната бе пометена от пътническия влак, движещ се по маршрута Троян-Левски, на самата жп гара. Тя бе настанена с огромна контузно-разкъсна рана на лявата подбедрица и множество натъртвания, и ухлузвания по цялото тяло в ловешката болница. Два часа по-късно обаче жената издъхна.
Според очевидци гибелта на Узунова няма логично обяснение. Тя тръгнала да пресича жп коловоза 10 метра преди 70-тонния влекач. Движила с пъргавината на поне с две десетилетия по-млада от нея жена. Машинистът подал непрекъснат звуков сигнал. Пенсионерката погледнала към влака, но въпреки това не спряла или не променила посоката си на движение. Тя вече прекрачвала в безопасната зона, когато машината я закачила с десния си буфер и стъпенката, завъртяла я във въздуха и я отхвърлила настрани. Инцидентът се разиграрал пред погледа на десетки пътници на перона, сред които имало и деца.
Тогава МВР-статистици отбелязаха, че за 2006 г.  Узунова е втора жертва, която намира смъртта си на ловешката жп линия. Преди нея на 20 май шефът на Кооперативен съюз-Ловеч и отговорен комунист Васил Бояджиев падна с мотоциклет "Сузуки" на жп прелез, южно от града и издъхна от кръвоизлив в ловешката болница 120 минути по-късно. Гергана ДИМИТРОВА /БЛИЦ