В мрежата публикува кадри от летището в Манчестър в Северозападна Англия, където в събота, 14 септември, военнотранспортният самолет Douglas Dakota е извършил аварийно приземяване.
Както съобщават британските издания, самолетът е трябвало да участва в The Battle of Britain Memorial Flight  - полети, посветени на паметта за участниците в битката за Великобритания - голяма въздушна битка между Британските кралски военновъздушни сили и въздушните сили на нацистка Германия, проведена през лятото и есента на 1940 година.

В един момент двигателят на самолета отказал и екипажът решил да направи аварийно кацане. Пилотите благополучно приземили самолета на земята, като никой от намиращите се на борда не получил наранявания, както и нямало щети по самолета.

Според информацията от сайта на организацията RAF Memorial Flight Club, машината Douglas Dakota, която станала главен "герой" на това видео, е бил прехвърлен в Кралските военновъздушни сили на Канада през 1942г.

През 1992 г. самолетът щеше да бъде утилизиран, но в крайна сметка било решено да се запази под формата на своеобразен летящ мемориал на пилотите, воювали по време на Втората световна война.

Превод и редакция: БЛИЦ