Като капак на популизма Румен Радев иска вие да отразявате държавните дружества днес. Защо ще бъде толериран, много внимателно ще гледаме дали ще му вземете пари за отразяване. Обърна се към медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията във връзка с предстоящата среща на енергийния сектор.

"България е в тъмночервената зона, Радев и Кацаров я доведоха до тук, кой ще дойде в България, за да се зарази. Когато скандинавските страни свалят маските и в самолетите. Ние първи пуснахме в Европа стадионите, тук ще играят без публика. Къде е логиката в дискотеката да има хора, а на открито на стадионите не", попита Борисов.


"В Европа се пукат по шевовете стадионите, а ние играем пред празни трибуни. Къде е логиката на Кацаров и Радев по дискотеките да има хора, а на стадиона на открито да няма, в паралелките в училищата да няма. Ако може някой да го оцени, това ще е чудесно", отсече Борисов.

"Не съм дошъл внезапно. В централата съм от сутринта. Слушам колегите. Това са много важни теми. Искам да се обърна към националните медии. Не знам защо кандидатът за президент си позволява да вика енергийния сектор. Той би трябвало да бъде платено отразен, както ние, а не да си позволява да вика енергийните дружества. Токът мина 620 лева. И като капак на популизма му вика енергийния сектор. Много внимателно ще гледаме дали ще му вземете пари за отразяването", коментира Борисов, след като се присъедини към своите колеги.

Има чудовищен скок на цените, на тока и газта. Не виждам ролята на Радев в този процес, освен, че назначи некадърни министри. Народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм, каза Борисов във връзка с откриването на предизборната кампания на Румен Радев с поход до Черни връх.

"Подкрепял съм правото на хората да правят протести. И винаги съм отстъпвал пред тях, защото в голям брой случаи е имало смисъл от това. Аз бих искал да се съсредоточим върху злободневните теми на деня сега. Дали ще има импийчмънт на Радев и оставка на служебното му правителство. Това вече не вълнува хората. Дали ще успеем да овладеем инфлацията и цените, какви мерки ще се предприемат", коментира Борисов.

"Няма ли по-хубаво от санирането на жилища и сграда. И сега Европа ви казва ето ви 1-2 милиарда и си оправете блоковете, защото след няколко години хората ще трябва да бъда изселени от тях. И Европа ви казва, ето ви, направете си. Само че ние казваме "Не", ще ходим и ще купим най-скъпите батерии, за да спестим 30-40 минути ток. За да се нагушат някои", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се кандидатира за депутат, за да видят хората, че участва в политиката.

"Излизам от парламента, за да нямам имунитет, за да може да се развихри Рашков", добави бившият премиер.

"Христо Иванов, заслепен от лъжите си, е заслепен, че шефът на РИК-Стара Загора е от "Има такъв народ". Те са изпратили документите, Ципов ги е приел. Те са си направили некадърно документите. Ние плащаме на юрист да ни ги прегледат документите. И сега Христо Иванов да излезе и да каже, че е некадърен юрист и не може да си регистрира листите. И напук на всички закони, сега Ципов ще излезе и ще направи предложение, за да можем да регистрираме листите на Христо Иванов", отсече Борисов.

"Христо Иванов не може да смята. Христо, ще си скъсат юристите ни книжките заради теб, за да можеш да си регистрираш листите. Яд те е, че Киро и Асен си направиха партия и гледаш да си го изкараш на нас. Какво си бършеш ръцете с нас?! Много сме големи, не сме салфетка, за да се бършеш с нас", изригна лидерът на ГЕРБ.

"Наши партньори ще са всички и никой. Освен Мая, която се предлага на всички, всички други казват, че не са водили разговори. И ние не сме водили, ще ги водим след изборите. Но половин милиард за избори и пак да няма резултат, дори и тази демокрация в България, в момент, в който не можем да си плащаме сметките, ни идва в повече", каза още бившият премиер.

"Април месец някъде ще има акт 16 и ще изкараме "Вера Су". Няма зелени, няма еколози. А Рашков за един случай на купуване на гласове отиде в телевизията на Слави да говори. Честита ви демокрация"

"Отговорихме ви на всички въпроси. Не се врътнахме като Радев. В българската политика парламента не е виновен. Няма подготвена партия, която да поеме", каза още Борисов.