Най-голямото желание на спрягания за бъдещ премиер на страната Кирил Петков е било да стане барабанист в култова група като "Бийтълс" или алпинист, съобщават от Варна 24.

Това стана ясно на премиерата на филма за починалия Боян Радев - "Отново съм тук", чиято премиера бе преди ден в София. На нея Кирил Петков присъства заедно със семейството си. Политикът бе инкогнито на прожекцията, но не отказа да се снима и поговори с фенове и приятели.

"Винаги съм бил по планините от първи клас, морето също обичах, а родителите ми не бяха особено контролиращи. Но винаги съм мечтал да съм барабанист", с усмивка сподели Петков и допълни, че любимата му група за цял живот си остава "Бийтълс".

Кирил Петков влезе в НС и шокира всички с първото нещо, което направи СНИМКИ

Майката на политика е учител по български, а баща му по биология и двамата са му дали много като "духовен" старт. Любимата книга на Петков е "Майстора и Маргарита", както и тези на Майн Рид. Харесвал и една от творбите на Захари Карабашлиев - "18% сиво".

На прожекцията феновете на бъдещия премиер разбраха, че всъщност бащата на Кирил Петков е бил учител на Боян Петров, когато покорителят на върхове и запален защитник на зелените каузи е едва в 4-ти клас. По-късно стават и приятели. Именно заради това бащата на Петков, без да се колебае, тръгва към Хималаите, за да се опита да намери и спаси алпиниста.

Изтеглят 30 000 долара от сметката си и 6 часа след взетото решение тръгват за Непал. В стремежа си да направят невъзможното вдигат спасителния хеликоптер много над височината, за която има разрешение да лети, дори виждат смъртоносния връх отвисоко, но усилията им са напразни. Според Кирил Петков обаче нито похарчените пари, нито усилията са били на вятъра, след като е имало надежда.

"Никога не се отказвам, та дори нещата да не свършат с "хепиенд", казва Петков.