Народният представител от ПП ВОЛЯ Елена Пешева внесе листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в РИК в Пловдив, където е водач.

„Радвам се, че водя листата на коалицията в родния ми град – Пловдив. Съгражданите ми заслужават да получат безплатни лекарства. Това е основна точка от нашата програма – безплатни лекарства за децата до 18 години, които ходят на училище и за пенсионерите над 65-годишна възраст“, заяви Елена Пешева.

Тя припомни и друга основна идея в програмата на ВОЛЯ – минимална пенсия от 500 лева и минимална заплата за страната – 1000 лева. „Като практични хора от бизнеса не даваме празни обещания в бъдеще време, напротив- поставяме си реални задачи, които, както знаете винаги изпълняваме“, допълни Пешева.

Тя сподели, че е готова да работи за родния си град Пловдив със същата мотивация и воля както и досега. Точно преди година, например, тя и съмишленици, се пребориха за затварянето на кариерите в землището край с. Белащица.

От парламентарната трибуна Елена Пешева многократно поставя проблемния казус.
„Ще продължа активната си работа и в защита на традиционните семейни ценности, и за опазването на българското образование от нахлуването на джендър идеологията, която обърква нашите деца. Няма да допуснем Родител 1 и Родител 2 да заменят „майка“ и „баща“.

Ще продължа активно да следя какво е съдържанието в учебниците. С колегите ми от ВОЛЯ няма да се откажем от идеята за пълна ревизия на учебното съдържание“, каза още Елена Пешева.

Листата на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Пловдив град е съставена от образовани, интелигентни хора, с отлична квалификация в различни области- трима са юристите, трима са лекарите, има икономисти, инженери и др.


Елена Пешева е сред най-активните депутати в 44-то Народно събрание, избрана е от Пловдив-град. Тя е председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член е на Комисията по образование.