Продължават политическите удари и вменяване на отговорност кой носи вина за това, че "Демократична България" не успя да се регистрира успешно в РИК Стара Загора.

От ГЕРБ заявиха, че не биха саботирали сестринска партия от ЕНП да направи своята регистрация за 27 -МИР. Кандидатът за депутат Маноил Манов излезе с публикация в личния си профил във Фейсбук.

"Всякакви опити от страна на “Да, България” да се вмени каквато и да било вина на ГЕРБ за решението на ЦИК да откаже регистрация на листата на “Да, България” в Стара Загора, са несъстоятелни. ГЕРБ няма мнозинство в ЦИК. Напомняме, че този състав на ЦИК беше назначен от президента Румен Радев и в него доминират партиите на протеста, а ГЕРБ е в абсолютно малцинство" . Маноил Манев води листата на ГЕРБ за Стара Загора вече в няколко поредни парламента. Неговите думи с пост подкрепи и съпартиецът му Христо Гаджев. Ето какво сподели той в мрежата.
ЦИК потвърди решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора да откаже регистрацията на кандидат-депутатската листа на "Демократична България". По-късно от изборната комисия аргументираха решението си с това, че употребата на електронен подпис в този случай противоречи на Изборния кодекс.

Говорителя на комисията Росица Матева заяви, че документите са били подписани с електронен подпис, но не са подадени по електронен път, а са внесени на хартиен носител.

По думите й електронен подпис може да се използва само в случаите, когато избирателите заявяват подкрепата си за определна партия или коалиция в подписка за участие в избори. И в никой друг извън обявените, а не да се разширява обхвата за регистрация, която не е вписана от законодателя.

Христо Иванов твърди, че в рамките на Европейския съюз важи регламент, според който навсякъде, където пише подпис, това значи и електронен подпис и няма нужда изрично да се предвижда и електронен подпис във всеки нормативен текст, който съществува в българското законодателство.