Единият е администратор, другият има 4 парламента зад гърба си, това е разликата в биографиите. Така коментира рокадата с новия шеф на НС Ива Митева и предшественичката ѝ Цвета Караянчева Маноил Манев в ефира на bTV.


По думите му изборът на председател на НС е безпринципно съгласуван. Тези, които подкрепиха Ива Митева, не я познават, смята още той. Когато говориш за връщането на парламентаризма, трябва да има правила, каза той.

Аз в момента общувам с г-н Митев и чувам какви са неговите виждания. 

Той е взел решение да стане член на партия ГЕРБ. Преди месец заяви желанието си. То е негово, а кога го е взел - питайте го.

ГЕРБ не е в изолация. Има някакво анти-ГЕРБ настроение, това се вижда, но ГЕРБ не може да е срещу 800 000 избиратели и ние имаме ангажименти към тях, каза още депутатът от ГЕРБ. Най-голямата група по принцип излъчва председателя на НС и обратното е нарушение на традициите, каза той.

Фактът, че премиерът Бойко Борисов не се явил в парламента и подал оставка в деловодството, обаче не било нарушение на 100-годишните принципи.

По повод предложението за мажоритарен вот каза, че го дължат на избирателите.

ГЕРБ не се притеснява от парламентарна ревизия на правителството, в комисията трябва да участват представители на всички групи. Днес трябва да бъде внесен планът за възстановяване по нареждане на премиера Бойко Борисов, закъснението идва от това, че се създавали настроения, "че всичко, предложено от ГЕРБ, е лошо".