Осъден за фалшифициране на дипломи от мездренска гимназия поведе листата за депутати на коалиция „Изправи се БГ! Мутри вън“, пише "Конкурент". 

Предизвикалият шумен скандал преди повече от 5 години и половина години и изрично решение на ОИК в Мездра Данаил Димитров ще бори корупцията, става ясно от регистрацията на кандидатите за депутати в РИК – Враца.

На 28 февруари 2017 г. ОИК в Мездра излезе с решение, че няма правомощия да прекрати пълномощията на общинския съветник от БСП Данаил Димитров, който е признат за виновен в подправянето на официални документи и с решение на районния съд в железничарския град е признат за виновен в престъпление по НОХД №15/2017 г.



След постигнато споразумение с магистратите от 11 януари 2017 г. Димитров е получил присъда 6 месеца пробация заради доказаното подправяне на дипломи в професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Мездра.

След шумния скандал Димитров напусна ПГ по МСС. Последваха "сериозни" успехи като водещ шахматист в местния клуб „Локомотив“. Към настоящия момент той е учител по история в СУ „Иван Вазов“ в железничарския град.

Според внимателния прочит на ситуацията, бившият съветник от Мездра /мандат 2015-2019 г./ неслучайно се намесва в предизборната битка. Данаил Димитров се впуска в надпреварата, за да краде гласове от екскмета на града Генади Събков, който е четвърти в листата на социалистите.

Политическото номадство очевидно е по вкуса на Димитров. Ако преди 6 години той беше общински съветник от квотата на БСП, а вчера беше близък до идеите на АБВ, от утре ще се впусне в битката от нов политически формат „Изправи се БГ! Мутри вън!“