Да се намерят верните решения, да се отстранят олигархичните зависимости в нашата енергийна система. Вие това го пропускате, но за трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това се дължи на служебното правителство. Това заяви президентът Румен Радев в коментар по актуални проблеми пред журналисти.

По отношение на това, че все още не са ясни какви ще са кандидатите на другите партии за предстоящите президентски избори, той посочи: Вижте само с какви аргументи излизат, да не се стреля по тях.

"Мисля, че е крайно време г-н Борисов да не използва своята партия за щит, а да защити честта ѝ и да се кандидатира за президент", посочи държавният глава и допълни "Мисля, че е редно. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход".

"Очаквам министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят и да осигурят честни избори. Не искам а се превръщам в гадател, но разчитам подкрепата на всички българи, които искат да продължат промяната.

Радев потвърди, че е имал работна среща с Кристалина Георгиева, но не даде подробности.