Ние с вас имаме единомислие за мерките, които трябва да се предприемат за подобряване на бизнес средата и повишаване ръста на икономиката в България. Чукате на отворена врата, защото НФСБ и ВОЛЯ идваме от бизнеса и познаваме проблемите му. Но за реализирането на мерките са нужни по-координирани общи действия“. Това заяви по време на среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) Валери Симеонов – съпредседател на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, и водач на листата в Бургас.

Той подчерта част от успехите в съвместната работа с работодателите като борбата с монополите и облекчаване на режима за внос на квалифицирани кадри от трети страни. Вярвам, че ако получим подкрепата на бизнеса, ще можем да доведем до успешен край и прекратяването на договорите с т.нар “американски централи”, намаляването на дела на сивата икономиката и тежките регулаторни режими”, допълни Валери Симеонов.
„Имаме общи позиции с вас, работодателите, защото имаме реална представа с какво се сблъсква бизнеса“, подчерта и Боряна Георгиева, водач на листите на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в 25 МИР-София и в Шумен.

Обсъждането на приоритетите за подобряване на бизнес средата в България бе част от поредицата срещи, които представителите на четирите работодателски организации, членове на АОБР, организират с партиите и коалициите, за които социологическите агенции дават шанс за участие в следващия парламент.
 

„Целта на срещите с политическите формации е да ги запознаем с действията и мерките, които според нас, следващият парламент и правителство е добре да включат в програмата си, за да може страната ни да реализира ускорен икономически растеж. Не е тайна, че през последните четири години сме имали подкрепата на г-н Валери Симеонов и г-н Марешки. Разчитаме, че като представители на българския бизнес при влизане на формацията им в следващото Народно събрание ще продължим с успешното си сътрудничество“, заяви Васил Велев, председател на АИКБ и настоящ ротационен председател на АОБР.