Политиците си мислят, че хората са забравили какво им причиниха. Предизборната кампания се използва само за внушения и лъжи от страната на партиите. Ние търсим изход от политическата криза. Все по-сериозно ще се ходи на референдуми и ще се пита България дали не искат да се смени системата на президентска република.

Това коментира за "Твоят ден" Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"ПП плаши народа, че ако нямат мнозинство, няма да има парламент. Имат проблем с морала и лъжите, кризите са на база на техните грешни решения. Вяра на социолозите нямаме, защото обикновено не познават.

Вярваме на това какво ни казват хората, те разбраха нашето поведение, поздравиха ни и дори ни питаха дали не закъсняхме да се оттеглим от коалицията. От нашата партия си тръгнаха предатели. Ние също допуснахме грешки - доверихме се на грешните хора", подчерта Балабанов.

Според него след изборите ще има силно фрагментиран парламент с разнородни политически формации. "Преговорите ще бъдат изключително тежки, ако има такива. Не можем да прогнозираме дали е възможно да се състави коалиционно правителство. Коалиция между ГЕРБ и ПП ще бъде уродливо явление, на което ние ще бъдем тежка опозиция", заяви той.

По думите му ИТН би се коалирала с ДБ.

"С ПП е почти невъзможно. Ако лидерите им имат желание да участват в изпълнителната власт, е изключено, както и с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Ако наблюдаваме катарзис в останалите формации, възможно е да има разговори", посочи Балабанов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук