Взех своето решение да не участвам в предстоящите парламентарни избори. Това написа в профила си в социалната мрежа бившата депутатка от ГЕРБ Дани Каназирева, с което потвърди слуховете, че няма да се бори за място в Народното събрание на вота през октомври. 

Ето какво още казва тя:

"Три поредни пъти носех отговорността като водач на област Пловдив и три пъти отбелязахме победа. Благодаря за доверието на Бойко Борисов и този път да бъда водач на областта или по-скоро да бъда след него в Пловдив-град, с оглед на предстоящите местни избори догодина.

Показала съм, че не се страхувам да нося отговорност, да водя битки и да побеждавам. Без значение каква позиция заемам, винаги съм била безкомпромисна към несправедливостта и никога не съм правила реверанс към когото и да е.

Никога не съм търсила комфорта в политиката, винаги са били важни ангажиментите, които поемам пред хората. Отказвам се, защото не приемам за нормално това, което се случва в Народното събрание - безсмислени и празни приказки от хора, които се титулуваха като “Промяна”, които хвърлиха в хаос всяка сфера, до която се докоснат, които не приеха нито едно адекватно решение за ценовия шок в България, а напротив задълбочиха кризите в страната.

На областно ниво всичко е застинало, няма решения и отговорност, вече няма и институция, която да бъде до хората. 

Водачът на Пловдив област ще има моята пълна подкрепа. Работих прекрасно с целия екип в областта и с Георги Мараджиев и им желая успех, в който не се съмнявам. В листата в Пловдив също има достатъчно стойностни хора. 

Никога не съм крила, че за мен най-важен е Пловдив. Оставам в града си и ще работя за местните избори."

Както вчера ексклузивно БЛИЦ съобщи, този път Дани Каназирева няма да е водач на областната листа на ГЕРБ Пловдив, тя ще бъде заменена от млада 35-годишна дама, съобщи пред репортера ни областният координатор на партията Георги Мараджиев. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и друга красива дама и бивш министър на туризма - Николина Ангелкова огласи решението си да не бъде част от листите на партията за предстоящия вот и изрази увереност, че именно коалицията ГЕРБ-СДС ще спечели парламентарния спринт на 2 октомври. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук