„Корупцията е това, което превърна България в най-бедната страна в Европейския съюз, нищо друго. Изборите на 2 октомври са вододел. Дали искаме да продължим по стария начин, или искаме една нова европейска България с европейски доходи. Корупция в България не трябва да се толерира. Тя краде от всеки един от нас. Краде от нашите пенсии, данъци, от нашите фирми. Това трябва да спре”. Това заяви Даниел Лорер, водач на листата на „Продължаваме промяната” във Варна, бивш министър на иновациите и растежа, пред Нова нюз.

Според него, конкретна опасност от войната между Русия и Украйна за българската национална сигурност няма.

„Необходимо е страната да вземе всички мерки, за да няма диверсии у нас, както са се случвали многократно в нашето минало”.

„Различни политически сили насаждат страх, че България има огромен проблем с газа. Когато „Газпром” едностранно спря доставките на газ към България, въпреки че плащахме редовно по договора си, ние в изключително кратки срокове успяхме да го заместим. И България се справя без руски газ вече няколко месеца. С или без „Газпром”, нашата енергийна сигурност и зимата, и през следващата година, ще бъде осигурена. „Газпром” не е независима организация. Тя се използва като оръжие в този конфликт в момента и е изключително трудно да се постигне търговска договорка с тях”, каза Лорер.

Той сподели, че в плана на ПП има два варианта за преминаване към еврото. 

"Единият е рязък преход през 2024 година, а другият е плавен преход. Има дублиране и на двете цени. Възможно е, ако държавата не излъчи управление, вторият план да е този, по когото ще се движим", каза той.