От днес до 10 август „Продължаваме Промяната“ (ПП) събира подписи за явяване на изборите на 2 октомври, се посочва на интернет страницата на партията. Съобщението обаче беше пуснато първоначално с правописна грешка, която предизвика негативни коментари и възмущение във Фейсбук пространството. 

„Събираме подписи за явяване на предсрочни избори. 8,9 и 10 август от 10 до 20ч. Очаква ме те сега”, гласи призивът на Кирил Петков и Асен Василев, който сега разбуни мрежата, уточнява tribune.bg.

Фейсбук

В последствие правописът беше поправен. Това обаче не е първият път, в който от ПП показват пълно неразбиране на българския правопис.

В началото на година Кирил Петков осъди руската агресия с пост в Туитър като допусна правописна грешка в думата „суверенна“. Той често използва и „истена”, вместо истина.  А думи като „куролация и „литмус” , станаха запазена марка на бившият премиер.

БЛИЦ припомня, че миналата седмица и говорителката на кабинета „Петков“ се изложи с познания по български език. С правописна грешка Лена Бориславова се загрижи за просперитета и знанията на младите българи.

равописните грешки не бяха рядкост и във Фейсбук постовете на пиарката на „Промяната“ Диана Дамянова. Нейна запазена марка бе допускането на множество правописни грешки само в няколко изречения.