Шефката на кабинета на бившите управници от кабинета „Петков“ се загрижи за младите българи. Това стана ясно от пост в личния фейсбук профил на Лена Бориславова.

Бъдещето на България зависи от това българските деца и младежи да искат и да им бъдат осигурени възможности да се развиват в България, а не да бъдат принудени да бягат навън. 

В условията на световна инфлационна и енергийна криза най-добрата грижа за младите минава през осигуряване на  възможности за по-високи доходи“, пише Лена. 

Бориславова продължи с политическите си анализи, но допусна правописна грешка. Вместо „подписахме“, тя реши, че е правилно да се пише „подисахме“:

„Затова новината за одобрението на първите 3,8 милиарда лева по споразумението за партньорство с ЕК, което подготвихме и подисахме по време на нашето управление, е много важна. С тези средства държавата ще подпомогне на 740 000 души в България“. 

Ето още от съжденията на Бориславова:

„Сред тях са хората, които имат нужда да повишат квалификацията, знанията и уменията си, включително уязвимите групи, за да се впишат по-добре в пазара на труда – това е пътят към по-високите доходи и по-добрия живот. 

Програмата „Младежка заетост“ заложихме като самостоятелен приоритет в програмата на ЕК, с бюджет от над 735 милиона лева. И това не е случайно. С одобрението на програмата създадохме добра основа за младите - с възможности за обучения, стажове, подкрепа при първа работа, като това трябва да е само първата стъпка.

Ако младежи виждат хоризонт в България, ако по-лесно намират възможности за развитие, ако са удовлетворени, ще останат в страната ни и със семействата си.

Ще работят, ще градят, ще създават стойност в България. 

Една от каузите на ПП е младите хора да намират смисъл да живеят и да се развиват в България!“.

Към поста си Бориславова бе прикачила и статус на „Продължаваме промяната“ (ПП), който гласи следното:

„Това става факт, след като кабинетът Петков  подготви и подписа с ЕК споразумението за партньорство за следващия програмен период 2021-2027 г на стойност 11 млрд.евро ( 22 млрд. лв)

В следващите седем години ще бъдат осигурени повече възможности за пълноценно включване в икономическия и социалния живот на страната на най-уязвимите групи в обществото: безработни, хора, живеещи в бедност, възрастни, хора с увреждания и представители на ромската общност“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук