България се събужда, но ужасно бавно. Политиката е разделна наука, която различава доброто от злото. ГЕРБ да подкрепят ПП без да искат достъп до публични средства и да участват в изпълнителната власт. Това коментира политологът проф. Евгений Дайнов пред Нова тв.

По думите му политическата система трябва да се преформатира по начин, по който партиите, които отказват да разберат, че политиката е подразделение на етиката, най-сетне да го разберат. Тогава ще тръгнат нещата. 

"Диалогът се затруднява когато някой не е добросъвестен и се ръководи от своите блага. Борисов се смяташе за хитър балкански лидер, а сега стана евроатлантик. Той е в политиката не за общото благо, а за усвояване на общи ресурси за определени групи", заяви той. 

"Има възможност за правителство, полезно за България", подчерта проф. Дайнов.

Политологът проф. Росен Стоянов смята, че трябва да се работи с духа, етиката и морала на младите хора. "Ако съумеем да прехвърлим този начин на мислене върху политиците, ще тръгнем в позитивна насока. Нашата социализация се базира на ценности, в политиката също е валидно. Трябва да има компетентност, историчност и памет. 

Според него когато се дава морална оценка се крие риск от дамгосване на името му.