Винаги досега съм отказвал да вляза в политиката, но България в момента е на кръстопът на твърде много кризи, всички подчинени на политическата криза. Това нещо трябва да спре. Това заяви проф. Николай Габровски след като прие първия проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Огромна изненада: Ето кой е кандидатът на ГЕРБ за премиер! БЛИЦ TV

"Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, да даде един нов тон. Видяхме, че политическите страсти не водят до нищо. Ще разчитаме на професионализъм, на хора, които са еднакво отдалечени от партиите. Все още няма избрани хора за кабинета. Ще говорим с всички", уточни той.

"Надяваме се да се премине от една неефективна конфронтация, към допирни точки. Вратите ще бъдат отворени към всички, ще се търси консенсус. Започваме разговорите от днес.", обяви той.

Кой е проф. Габровски - вероятният нов премиер на България БЛИЦ TV

"Ако България влезе в едни нови избори през март, а след това и през юни, ще загуби твърде много. Надявам се, че всички досега са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен. Свикнал съм да работя в тежки екипи, все пак такава ми е работата", посочи той и допълни:

"Ще се опитаме този възел, който имаме в българската политика не да го разсичаме, а да го разплетем", завърши той

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук