"ПП направиха неща, които биха били непростими за всяка друга политическа сила, защо продължавате да ги толерирате?". Това заяви бившият депутат от гражданската квота в ГЕРБ Радомир Чолаков. 

"За нас няма съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила след изборите на 2 октомври, защото елементарното сравнение между това, което правителствата на Бойко Борисов са направили, и това, което правителството на Кирил Петков остави, е еднозначно. ... Хаос ли е? Хаос е. Казахме ли, че ще бъде хаос? Казахме. Може ли ГЕРБ да сложи ред в хаоса? Може", коментира той.

По думите му стабилно правителство без участието на ГЕРБ е невъзможно:

"Ако някой иска стабилно редовно правителство, трябва да разговаря с ГЕРБ. Ако не иска да разговаря с ГЕРБ, той работи за служебни правителства".

Чолаков изключи възможността за коалиция на ГЕРБ с ДПС и "Възраждане":

"Не мога да си го представя това".

Радомир Чолаков отказа да коментира листите за предстоящите избори на партията и уточни, че те ще бъдат официално обявени в неделя, 28 август.

"Внесохме сигнал в ДАНС и в МВР, при г-н Бойко Рашков, с информация за това, че са инсталирани посредници и за евентуалните злоупотреби при доставките на газ. След един месец получихме отговор от ДАНС, че е направена проверка и материалите са изпратени по компетентност във ВКП.

Преди дни разбрах от интервю на министър Иван Демерджиев, че на министъра на вътрешните работи нашият сигнал изобщо не е бил докладван. Т.е. Бойко Рашков е смачкал сигнала. МВР изобщо не е работил по него".

Според Чолаков "цялата операция на ПП по т.нар. спиране на газа е била план, целящ да се инсталират посредниците":

"Държавата беше вкарана в ситуация да няма друг избор. ... Правителството на Кирил Петков е най-удобното и най-проруското правителство, което някога е имало в България".