Ако не днес, утре ще научим името на премиера, предложен от ГЕРБ. Това заяви Тома Биков по повод връчването на първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ от президента Румен Радев в ефира на Нова телевизия.

Предстои да обсъдим няма конкретно решение. В тежък мач според мен трябва да се играе с титулярите. Като имаме Меси в отбора, би било глупаво да го държим на резервната скамейка, посочи Биков.

По думите му Очевидно в българката политика Борисов е Меси. „Меси е на 34 години, той още е капитан за отбора“, коментира той.

Любен Дилов хвърли бомба: Премиерът на ГЕРБ ще е...

Биков посочи още, че Демократична България е решението на политическата криза, не само за съставянето на правителство.

„ПП и ДБ - това е една илюзия, Промяната не е ДБ. По най-важните теми те нямат съгласие, те имат съгласие, че ГЕРБ са лоши“, коментира той.

„Нека изчерпим стандартния вариант, който е първият мандат, след това ще отворим фантазията си за нестандартни варианти. Най-лошото е да идем на нови избори. Това ще задълбочи политическата криза, както и останалите кризи. Ще доведе до тотално олекване на България и в района, и в Европа, и невъзможност да защитим националния си интерес“, заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук