"Фактът, че Бойко Борисов се появи с дълго кожено манто изведнъж върна спомените и на фенове, и на критиците му 20 години назад в качеството му на главен секретар на МВР. Оказа се, че това манто след толкова години продължава да е някакъв ярък белег за решителност и твърда ръка, достоен за социалнопсихологически анализ. А изумителното е, че такива детайли се помнят с години на фона на важни събития, които забравяме в рамките на месеци. Нещо като брошките на Мадлин Олбрайт", пише в профила си във "Фейсбук" Евгени Петров. 

"Обективно погледнато сред мнозината политици и лидери има двама с харизма, които се помнят: Иван Костов и Бойко Борисов. И докато първият се оттегли от политиката след провала на проекта му "ДСБ", то вторият продължава да е лидер на партия, защото продължава да печели избори.

И тъй като винаги съм твърдял, че голямата слабост на либералното пространство е липсата на лидерство, единственото, което ми иде на ум е: "Върнете Костов".

Но не смеят. Защото първо тогава цялото чепаре от сегашни "лидери" ще отидат в канавката и второ, защото сблъсъкът с наперените петлета от ПП ще бъде съкрушителен и за двете страни", допълва още той. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук