Десетки шуменци се събраха тази вечер на мястото на катастрофата, която отне живота в сряда вечерта на 22-годишната Светомира Станчева. Там беше и  семейството на младата жена, а баща ѝ Анатолий Станчев още веднъж поиска справедливост и сигурност за всички деца, че ще се приберат живи и здрави при близките си.

Екипи на полицията са на мястото, осигуряват безопасното преминаване на автомобилите по булевард "Симеон Велики", съобщава БНР.

Шуменци, които тази вечер запалиха свещ и донесоха цветя в памет на Светомира, заявиха, че са изненадани от решението на съда, с което 18-годишният Жечко Кюркчиев беше пуснат под домашен арест и се надяват на справедлив и честен процес.

Припомняме, че семейството на Светомира поиска разрешение от общинската администрация за мирно шествие на 7 октомври. Очаква се шествието да започне в 18 ч. на мястото на инцидента на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“.  Бащата Анатолий Станчев призова всички да променим системата, за да можем да държим децата си в ръцете си, а не техните некролози.

Днес Светомира беше погребана. Родителите на младата жена благодариха на всички, които са били на поклонението в  църквата "Свети три светители".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук