Нова телевизия разпространи ексклузивни кадри от мястото на жестоката катастрофа в Бургас, отнела живота на двама полицаи.

На видеата и снимките се вижда как екипи на полицията и пожарната вадят телата на жертвите от патрулната кола, както и групата мигранти, пътувала в автобуса.

Както БЛИЦ съобщи, двама полицаи загинаха, след като автобус с нелегални мигранти се вряза в патрулна кола на оживено кръстовище в Бургас тази сутрин. Преследването започва призори от Малко Търново и продължава близо 50 километра в посока Бургас. Два екипа на "Гранична полиция" правят опит да спрат автобуса, но с висока скорост той навлиза в града.

Шофьорът не намалява дори когато навлиза в кръговото кръстовище при булевард "Струга", през който минава целия трафик за Южното Черноморие. В този момент пред него спира патрулният автомобил, в който са охранителните полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев. Целта им е да накарат шофьора да спре. Това не става и автобусът буквално помита патрулката. Полицаите загиват на място.

Групата от 47 нелегални мигранти се е качила в автобуса в землището на село Стоилово. След около 25 км, в района на село Крушевец екип на Гранична полиция опитва да спре превозното средство за проверка, но шофьорът продължава и започва преследване. Вторият опит от Гранична полиция е направен край бургаския кв. "Крайморие", но също без успех. Така автобусът, пълен с мигранти, стига до Бургас.

Полицаите правят опит за засада, но автобусът отново не спира и с бясна скорост се врязва в служителите на МВР.

От удара двамата полицаи загиват на място. Единият от каналджиите е заловен на местопроизшествието, но другият избяга. По-късно бе заловен в Първомай

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук