Автобус на градския транспорт е блъснал в движение кола, а след като собственикът е догонил рейса и е поискал да се върнат на ПТП-то, шофьорът е отказал. Достигнало се е до обаждане на 112 и писане на протокол.

Оказало се обаче, че самите униформени не са били склонни да съдействат на потърпевшия. Историята е на Иван Георгиев и е публикувана в социалните мрежи. Той е качил и снимки и видеа на инцидента, щетата, която е получила колата му и патрула, който се е отзовал на сигнала. Веднага след поста му се заредиха и коментари на потребители.

Ето какво разказва потърпевшият:

Здравейте, пиша поста поради ситуация която се разви по-рано днес. Карам на бул. България и тръгвам да се качвам на Околовръстното и един автобус ме засече отляво, в следствие на което се стигна до ПТП. Автобуса продължи без да спре, на следваща му спирка се качвам вътре и казвам на водача за настъпилото ПТП, а той затвори вратата и вика къде съм те ударил, и се изсмя. След това тръгва, аз му казвам отвори вратата да си отида при колата той качил си се, ще се возиш. Натиснах си копчето и слязох от автобуса, като докато слизах, той натисна обратно копчето за предната врата, в същия момент автобуса тръгва и аз половина извън половината в автобуса, затиснат от вратата. Докато това всичко се случва говоря с 112.

112 ми казват да се върна на мястото на ПТП-то и да изчакам там екип на кат (автобуса се появи един час след като аз отидох на мястото с кола от ЦГМ зад него). 2 часа и 30 минути по-късно идва екип на кат (приятели на автобусния шофьор - по- надолу ще стане ясно защо). Първата им реплика е няма щета (след като са огледали колата). След това като им паказвам щетaта, това била стара щета (двете събития са максимум 5 минути след като слизат от колата). След това се започва да ме плашат, че ако лъжа се води застрахователна измама и че ще ме осъдят (ще ви спестя как единия не спира да ми вика за щяло и нещяло а другия седи и си мълчи отстрани).

След това им казвам че имам видеорегистратор и че имам запис на ПТП-то и се почва, айде пишете протоколи и да не се занимаваме с глупости, на което аз се съгласявам. Като те после отиват и си говорят с шофьора и казват айде да видим записа. Гледат записа и първата реплика на единия е айде пишете протоколи и да си ходим живи и здрави всички (в момента в който видяха записа и двамата полицай станаха много по сериозни и видимо притеснени). Като аз отказвам да пишем протоколи и искам те да направят полицейски протокол.

След като написаха протокола и ме караха да подписвам без да прочета написаното, и единия полицай отказа многократно да ми прочете протокола който е написал (беше нечетливо написан). Казах му че нищо няма да подпиша без да ми прочете протокола и той почна да мисли кво е написал, накрая след много разправии го прочете. Като в протокола не пишеше как автобуса и избягал от ПТП-то, накарах ги да го напишат и подписах. След като ги накарах да пишат протоколи, отношението и на двамата стана осезаемо по неприятно към мен, докато шофьора на автобуса си седеше и си говореше с тях през цялото време.

П.п. Прикачвам запис на катастрофата, запис на щетата и снимка на тяхната патрулка.

П.п. Преди да се удари с мен автобусния шофьор щеше да удари още поне 3 автомобила, като аз щях да се ударя с колата отдясно на мен заради него.

Хубава вечер

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук