Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава образуваното досъдебно производство във връзка с тежката катастрофа с две жертви през нощта в града. Това стана ясна по време на брифинг на полицията и прокуратурата в Пловдив.

По делото се извършват в максимален обем процесуално-следствени действия, които да установят обстоятелствата, посочи наблюдаващият прокурор.

Разбра се имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа със загинали младежи в Пловдив

Извършен е оглед, разпитани са свидетели. Назначени са химически експертизи. Ще се назначи автотехническа експертиза. Иззети са множество веществени доказателства.

Скоростта не е установена. Тя ще бъде установена при автотехническа експертиза – другото са предположения, изтъкна прокурорът.

За момента водещата версия е превишена скорост.

Трагедията е неописуема! Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив СНИМКИ

От КАТ-Пловдив посочиха, че водачът е бил със стаж 3 години. Книжката си е взел през януари 2021 г.

Той има 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. През годините са му съставяни 5 броя актове за административни нарушения. Има 10 фиша за маловажни нарушения и 1 електронен фиш за превишена скорост. Превишението е било със скорост над 21 км, наложена му е глоба 100 лв.

Майката на шофьора е служител на „Пътна полиция“, но автомобилът е фирмен, на фирма в София. Не е установена връзка между починалия шофьор и фирмата. Изяснява се как автомобилът е свързан с водача. 

Преди това той е допуснал ПТП заради неспазване на дистанция.

Няма данни да е хващан след употреба на алкохол и наркотици. В момента се изготвя химическа експертиза за наличие на такива вещества при фаталния инцидент, обясни гл. инспектор Красимир Нешев, началник на „Пътна полиция“ -Пловдив.

От пожарната посочиха, е пострадалият пожарникар е в тежко състояние с множество фрактури, без опасност за живота. 3 екипа с 123 пожарникари са изпратени на мястото на инцидента. При опит за стабилизиране на ударения автомобил дървото, в което той се е бил ударил, се е изкоренило и затиснало огнебореца. Поне две дървета са ударени, били са буквално отрязани.

Пострадалият пожарникар вероятно ще претърпи операции. 

Към момента няма данни за намерени флакони с райски газ в автомобила. Той е иззет и ще бъде изследван, заедно с останалите доказателства. 

Както БЛИЦ съобщи, момиче и момче загинаха при тежка катастрофа в Пловдив в 3:30 ч. през нощта. Инцидентът е станал на бул. „Руски“ в Пловдив, в близост до кръстовището с бул. „Шести септември“. При катастрофата има и пострадали двама души - момче и момиче на 22 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ