Бившият временен председател на СДС Борис Марков изрази възмущението си, след катастрофата, причинена край Аксаково от кола на НСО с Кирил Петков в нея.

По думите на Марков, на мястото има тол камери, които отчитат скорост, но те не са работили

"Минавам само да ви кажа, че 100 метра преди катастрофата с колата на НСО, има камери на тол системата, които са оборудвани да отчитат и моментната скорост, но… тази функция не им е активна, не е пусната.

Ама разбира се, че няма да са пуснати, защо да ги пускат?!

А защо не са, може да попитате онова корумпе Андрей Цеков от “промяната”. Той и кантарите не пусна за да си върви, и контрабандата, и всички далавери по пътищата", написа Марков във фейсбук.

Както е известно, в тежкото ПТП загина един мъж, а съпругата му е в болница в критично състояние.

На 16 май служебен автомобил на Националната служба за охрана претърпя ПТП на входа на кв. „Аксаково“ във Варна. Автомобилът, в който се е намирало Кирил Петков, се е движил на път с предимство, което е отнето от другия автомобил.

При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Според информациите, загиналият шофьор не е спрял на знак "Стоп", но видимостта му е била малка и при висока скорост на колата на НСО е нямал никакви шансове да предвиди опасността. 

Според някои експерти, автомобилът на НСО се е движил с много над ограничението на този участък, но това тепърва ще бъде доказвано с експертиза.

След тежкото ПТП, "Продължаваме промяната" спря предизборната кампания ... за един ден.

"Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние.

Засега положението й е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието й и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна", написа Кирил Петков след катастрофата.

Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения. Няма да им отговарям, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма:

Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. В последсвие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели.

Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми.

Така че тази охрана въобще не е “придобивка" от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината.

По време на инцидента седях на задната седалка от дясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко.

Следващите си действия описах в детайл в предишен пост. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента.

Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации.

Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил". Ужас - лъжа след лъжа.

През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал" за каквото и да било.

Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа.

Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени", написа още Петков.