Очевидец на бруталната катастрофа с множество ранени разкри на какъв ужас е станал свидетел. По думите на Теодор 48 души са се возили в автобуса, който е превозвал сръбски дечица.

Извънредно! Автобус с деца катастрофира на „Тракия”, хвърчат линейки, пожарна и патрулки СНИМКА

„Прибирах се от морето със семейството ми. По-добре никой да не вижда такава гледка – на деца, ранени, които плачат, а баща им седи долу в безпомощно състояние“, поде той.

„Видяхме обърналия се автобус - имаше деца с превръзки на главата, целите в кръв и плачеха. Имаше много добри хора. Те спряха и отидохме да помагаме. Имаше 1-2 души в много тежко състояние, но повечето се качиха в съзнание в линейката. Едно дете беше в тежко състояние и двама възрастни. Всички бяха сърби“, каза още той.

„48 човека е имало в автобуса. Имаше едно момче, беше доктор. На този човек трябва да му се даде медал. Той просто пътуваше, спрял и започна да помага“, разказа още Теодор.

„Всеки и опитваше да помогне – с вода, с одеяло“, добави той.

По думите му водачът е бил тестван с дрегер, но пробата му е била отрицателна. „Един човек каза, че автобусът е тръгнал леко надясно и накрая е излязъл от платното“, каза той.

Според Теодор на място никой не е коментирал да има жертви.

Задръстването в района е поне 20 км.

От МВР излязоха с информация за инцидента: 

"Временно се спира движението по пътното платно при Сливен посока София, целта е осигуряване на проходимост на спасителните екипи.

По първоначални данни към  20:30 часа  на АМ Тракия -  217 км, в платното за движение посока София, е настъпил тежък пътен  инцидент с автобус със сръбска регистрация.

Има пострадали. 

На място са екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.  С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „ Нова Загора“ до пътен възел „ Стара Загора“.

Създадена е организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора  ; околовръстен път на Стара Загора  и се включва в АМ „Тракия“ при  пътен възел „ Стара Загора“  в посока София.  Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция."

Снимки/Видео: bg-voice

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук