Тежка катастрофа блокира трафика по международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, пише Bulnews. 

Инцидентът е станал след 15 часа в района на бензиностанция „Пегас“ преди разклона за Ребърково.

Лек автомобил „Ситроен“ се движел към Мездра. Изведнъж колата навлязла в насрещното и се блъснала в пътуващ в обратна посока автовоз с пловдивска регистрация. След това в него пък се ударил турски ТИР, който се движел зад колата. 

Ситроенът е управляван от 58-годишен служител на АЕЦ „Козлодуй“. Той идвал от София и пътувал към работа. По първоначална информация, мъжът задрямал зад волана и затова навлязъл в насрещното. Автовозът пътувал към Пазарджик, а турският камион се движел в посока Дунав мост 2, тъй като изпълнявал курс към Германия. 

За щастие инцидентът се е разминал без пострадали хора. На мястото се отзовали две линейки, като медиците прегледали на място шофьорите, участвали в ПТП-то, но не се наложило никой от тях да бъде хоспитализиран. 

Нанесени са обаче сериозни материални щети по превозните средства. Те са заели цялото пътно платно докато полицията разследва какво е довело до катастрофата.

Трафикът по натоварения участък от международния път е изцяло блокиран, образували са се километрични опашки от автомобили и в двете посоки. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук