Лято е! Време за море и приятни емоции. Въпреки опасното горещо време много от нас предпочитат морския бряг.

Но за мисляли ли сте се какви за неволите на зодиите на плажа? Е, сега ще ви кажем:

Овен
Пациенти на Бърза помощ

Какво би могло да се обърка в почивката на Овена? Веднъж да потеглят на път, без да са съсипали със закъснението си нервите на всичките си спътници, и всичко ще бъде наред. Е, може колата да ги остави насред път, понеже са решили, че няма защо да наливат гориво, след като резервоарът е почти наполовина пълен.

Но пък това ни най-малко няма да ги притесни – те обожават приключенията. Почивката с Овен е всичко друго, но не и монотонна. Обикновено тя включва като бонус посещение в Бърза помощ, викане на пожарникари или планински спасителни служби и други такива забави.

Три зодии да се готвят за невероятен ден

Телец
Трудно свикват с изненадите

Телецът се подготвя щателно за морето – знае къде ще спи, разгледал си е стаята, разучил е предварително ресторантите и забележителностите на мястото, където отива. Стегнал си е багажа най-късно ден преди да тръгне. Телецът има мисловна картина в главата – как и къде точно ще блаженства през предстоящата ваканция.

Проблем възниква, когато се окаже, че условията не са такива, каквито са му били представени в интернет. Рогатото не е от тези, които ще махнат с ръка и ще се пригодят нехайно към новите условия. Неее! Ще настъпи безкрайно мрънкане, което се редува с пристъпи на гняв.

Павел Глоба: 4 зодии ще се радват на неимоверен късмет тази есен

Близнаци
Стават сприхави, ако скучаят

Комфортът на едни е затвор за други. Близнаците не биха се чувствали добре в рая на Телеца. Те са адаптивни, но все пак трудно биха издържали 14 дни в един и същи хотел, на един и същи плаж и в една и съща компания. Не е необяснимо, че при такива обстоятелства Близнаците стават сприхави и заядливи.

Те обичат да разнообразието и идеалната им почивка би била, ако са тръгнали с много хора на пътешествие. Друг проблем може да възникне от това, че Близнаците не са хора на детайла – това значи, че малко се разсейват и затова лесно се губят и забравят, понякога и важни неща.

Рак
Липсва му домашният уют

Все пак – Раци са. На тях им е писано да оставят поне десет спешни неща за вършене през последните 20 минути преди тръгването. Това предизвиква бяс сред останалите членове на фамилията, с които отива на море. Когато най-сетне потеглят, Ракът се чуди защо всички са такива едни нервни.

Всеки Рак иска да има частица от домашния уют, дори когато е далеч от него. Трябва да внимава да не си забрави жизненоважни неща, като електронната цигара, любимата си чаша за кафе и портативния гръмоотвод. Защото, ако ги е забравил – край! Никога няма да успее докрай да се наслади на отпуската.

Лъв
Лъв в бунгало не отсяда

Ако от логото на петзвездния му хотел е паднала едната звезда, Лъвът ще махне щедро с ръка – е, хайде сега, голяма работа. Но това ще е само за пред хора. Вътрешно ще кипи от гняв. Сега как ще се снима, небрежно отмятащ грива, докато излиза през въртящата се врата?

Лъвът живее за единия лукс, да не сте посмели да го лишите от него. Ваканцията с Лъв ще бъде чисто блаженство, ако му осигурите малко радост, състояща се в разкошни хотелски стаи, спа, лимузини, яхти и прекрасни ресторанти. Не си правете труда да го заведете в скромно хотелче или, опазил ви Господ, в бунгало.

През август животът на тези 4 зодии ще се превърне в Ад

Дева
Без спонтанни действия, моля

Девите мразят спонтанното потегляне на път само с четка за зъби в чантата. От мисълта, че нямат резервация и не знаят къде ще отседнат, получават мигрена и психосоматично стомашно разстройство. При всяко пътуване ги обзема тревога – кой знае с какви трудности и проблеми може да се сблъскат, когато кривнат от добре уреденото си всекидневие.

Всичко трябва да е перфектно планирано, което автоматично изключва варианта да позволят на някой друг да купи самолетни билети или да запази хотелска стая. Някои Деви дори си съставят план къде и как ще си прекарат по дни и часове.

Везни
Само не ги ядосвайте

Мир, любов и маргарити (под „маргарити“ може да се разбира чаша с което и да е любимото питие на конкретната Везна). Това е лелеяната им почивка – курорт, в който животът тече в сладка омая. Хората се поздравяват, усмихват се. Никой на никого не пречи и невъзпитани селяци не крещят „Недялко, ела тук, ЖИВОТНО такова!“ Везните обичат да си поприказват с този и онзи и никак не биха се зарадвали, ако спътникът им се окаже ревнив и им прави изречения за това. Отдихът на море с родените под този знак ще премине приятно и безметежно, освен ако не се постараете да ги изкарате от кожата им.

Скорпион
Пазете се от неприятности

Скорпионите са инфлуенсърите на зодияка. Те живеят с пръст, поставен на пулса на времето, и вече са разузнали кои са най-интересните и нови начини за прекарване на почивката, за съществуването на които може би идея си нямате. Знаят как да минат тънко, дори и когато става дума за някое скъпо забавление.

Какво би могло да се обърка в една такава идеална почивка? Почти всичко! Скорпионът може да ви замеси в масов бой, да направи бомба на заведението, в което обичате да отсядате всеки ден, или да ви се разсърди люто и да ви отмъсти по невъобразим начин, като ви съсипе цялата ваканция.

Стрелец
Не мрънка, иска си своето

Почивката с него има много минуси и един голям плюс: няма да скучаете. Стрелецът е магнит за странни случки и инциденти. Друг на негово място би се самоопределил като кутсузлия, но за Стрелеца тези дребни беди са повод за смях и веселие. Стрелецът е най-непретенциозният спътник. От него не очаквайте да негодува или да мрънка.

Той само си иска своето – дали то ще е да спирате на всяка бензиностанция за кафе, напитки, храни и тоалетна, или пък че трябва веднага да скочи с парапланер, нуждите му са адски важни и трябва да се удовлетворяват на секундата, за да е щастливо пътуването.

Козирог
Не смейте да се усъмните

Козирогът е сериозен човек: сериозно работи, сериозен е и когато почива. Той обича да планира забавления за цялата компания. Идеите му са оригинални и за него е радост, ако всичко стане точно, както го е замислил. Гордее се, когато спътниците му са доволни от преживяванията. Но често е твърде самоуверен, не приема съвети, а понякога в плановете му има сериозни пропуски. Всеки, дръзнал да се усъмни в него или да оспори идеите му, си търси белята. А пък ако се случи да замръкнете в гората със счупена кола, не му се сърдете – това е част от рисковете на живото предаване.

Водолей
Под стрес е страшен

Водолеят обича новите срещи, харесва му да пътува, да разглежда и да научава неща за историята, изкуството, архитектурата. Но той също така има нужда да се вглъби в себе си и да медитира. Ако заведете Водолей на красив и спокоен плаж, няма да е нужно дори да го забавлявате – той може да се пече и подплисква в морето, като съзерцава хоризонта всеки божи ден.

Нуждите му са скромни, не държи на лукса и охолството. Под стрес, обаче, или ако му се паднат невъзпитани съседи, отвратителна храна и нагли сервитьори, от щастлива мушица Водолеят става страховит демон.

Риби
Буре с барут

Понякога планират почивките си, но почти всички Риби обожават да тръгнат спонтанно на път с приятелите и с любимите хора, без каквито и да било планове. Въпреки че са авантюристи, тъкмо те най-много се нуждаят от уютна и спокойна хотелска стая, където да се усамотят поне за малко през деня.

Твърде шумните тълпи, твърде силните изживявания и многото веселба може да превъзбудят сетивата им, което ги прави избухливи като буре с барут. Може да се случи да им държите косата, докато повръщат, да влизате в битки, за да ги спасите, или да им налагате лед върху посиненото око.

Източник: в. Труд