19-годишен уби и разчлени 15-годишно момче в Перник, потвърдиха от МВР за БЛИЦ. Предполагаемият убиец бе задържан от полицията.
Жертвата е Алберто Емилов Йорданов. Той се познавал с убиеца си. Тялото на 15-годишното момче е открито разчленено от полицията. Убийството е извършено на 8 март в къща на улица „Луганск” в града. 

Бащата на убитото дете е бил в Белгия на работа и тази нощ е тръгнал спешно за Перник. На 8 март майката на Алберто подава молба в полицията, че детето й е в неизвестност. Полицията го обявява за местно издирване.

Алберто е поканен със свои приятели на рожден ден в кв. Мошино. След рождения ден в ранните часове на деня той си тръгва заедно с убиеца – 19-годишния Владислав Георгиев Владимиров. След като напускат рождения ден двамата се сбиват в района на Младежкия дом. Сдобряват се и си купуват още алкохол, като отиват да пият в мазето на убиеца. Там Алберто започва да заплашва Владислав. Двамата са имали стари вражди и малкият Алберто системно биел Владислав. Въпреки, че бил на 15 години е бил физически по-здрав от приятеля си. Сбиват се и Владислав го удря със секира. След като го убива, връзва краката му с тел и омотава трупа в юрган. Влачи го до бетонна шахта в табаните над кв. Мошино. Пуска го в шахтата и се връща отново до дома си, за да вземе бутилка спирт и запалка. Връща се обратно в шахтата и прави опит да го запали. Не успява, като само го обгаря. Прибира се в къщи и прави опит да заличи следите си в мазето, като го запали. Пак неуспешно.

Когато идват полицаите в мазето откриват зъби и следи от побой. Дрехите на Владислав от престъплението били старателно изпрани, но въпреки това по тях останали достатъчно улики. Иззета е и секирата, с която е извършено убийството.

На 9 март в 17 часа в полицията са доведени две момчета – Владислав и още едно момче, които са заподозрени в убийството. Те са били до последно с Алберто на рождения ден. Едва снощи убиецът си е признал и е отвел полицията при шахтата с трупа. До 1 часа през нощта тази вечер полицаите са изваждали трупа и са правени експертизи. Сега трупът на Алберто е в Съдебна медицина за аутопсия.

Полицията проверява дали Владислав е единственият убиец или има съучастник.

Алберто е познат на полицията с хулигански прояви. Регистриран е в Детска педагогическа стая за противообществени прояви. Гонен е от няколко училища, за последно е учил в Минния техникум.

Убиецът Владислав не е известен с нарушения. Той работи в строителна фирма в кв. Люлин в София. 19-годишният младеж е задържан за 24 часа. Днес се очаква да му бъде повдигнато обвинение и от прокуратурата да поискат мярка за неотклонение постоянно задържане под стража.

БЛИЦ припомня, че това не е първия случай на разчленяване на млад човек в града. На 10.10. 2004 година 17-годишният Кристиян Петров уби съученика си Кристин Иванов по особено мъчителен начин. Тогава при обиск в жилището на Кристиян в хладилника бяха открити опаковани дробовете и бъбреците на Кристин, който е убит с удар от брадва в главата. Тогава Кристиан направи самопризнания за убийството и завежда полицаите в гората над стадион "Металург", където са заровени останалите части от тялото. Кристиян Петров изтърпява присъда от 11 години затвор. /БЛИЦ