Точно 50 дни изминаха откакто няма ни вест, ни кост от изчезналия дупничанин Янек Миланов. Той е в неизвестност от 31 юли, когато за последно е засечен от камери за видеонаблюдение в джипа на бодигарда на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Каплата е задържан два пъти, но за други разследвания.

Драмата с Янек продължава: Това решение на съда смрази кръвта на Каплата


За да търси брат си от чужбина се върна и братът на Янек - Марио. Той поведе битка в търсене на най-близкия му човек,. Създаде фейсбук група и дори се срещна и с главния прокурор Иван Гешев.

След това на няколко пъти бяха провеждани полицейски акции в Дупница и региона с надежда да се намерят следи на Янек, но засега опитите са неуспешни. 

На 50 ден от изчезването на Янек една от потребителките в мрежата написа силен пост с най-черния сценарий и няколко въпроса към институциите, Ето какво написа Десислава Панайотова. 

50 дни без Янек.

Нека си кажем това, което всички си мислим.
Вероятността Янек да бъде открит (жив или мъртъв) с огледите из полетата има две възможности - равна е или на нула, или на божие чудо.

Заподозрени за отвличането на Янек (със съмнение за убийство) не са разярените след пиянство бивши миньори Пешо и Гошо, нито е изпаднала в моментна истерия жена, а е трениран човек с познания за оръжия, с бойни умения, въобще с профил, далеч от профила на безобиден и миролюбив човечец (по-леко не мога да определя наличното в службите досие).

Човек, който облива стените на апартамента на свой съсед с кръвта на своя съсед, пребивайки го жестоко и безпричинно пред очите на детето й жена му (вижте архива на bTV). Човек, който демонстрираше незачитане на обществения ред и предизвикваше напрежение и обществен страх с въоръжените си тигели по центъра на града, когато Галеви бяха официални консултанти на кмета Янев, а неофициално управляваха Общината от кметския кабинет. Човек, към чието име има "студени" случаи - по думите на Гешев.

Човек, който заплаши с убийство баща на две деца единствено заради изказано съпричастие с Янек.

Братът на изчезналия Янек разтресе мрежата с тези думи СНИМКА

Извършителят или извършителите на отвличането и вероятното убийство на Янек са действали най-вероятно по предварителен план, а след вечерта на 31 юли фактически са разполагали с още 6 дни, в които да заличават следи, да местят Янек, въобще да правят каквото искат - заради забавените ефективни издирвателни и следствени действия...

Шест дни биха били достатъчни дори и за пияните Пешо и Гошо и истеричната жена да замажат успешно следите си.

Трябва да си кажем, че шансът на разследващите (на които между другото остават по-малко от 20-ина дни до изтичане на 2-месечния официален срок за разследване) в момента е един - ефективен разпит от психолози на МВР.

Текат ли разпити на човека, видял Янек последен?

Какво стана с назначената от вътрешния министър проверка за работата на РУ Дупница и Районна прокуратура-Дупница? Къде е официалното заключение от доклада за проверката?

Истина ли е, че всъщност единствените, работили по случая, без никаква насока от вишестоящ, т.е. прокурор или разследващ полицай, са патрулните полицаи?

Истина ли е, че дежурните патрулни полицаи (които нямат подготовка, а и не им е работа да разследват сами тежки криминални случаи) са действали на самотек - правили са това, за което са се сетили сами - иззели са записите от камерите (благодарение на които има доказателства кой е видял Янек последен) и са обикаляли с патрулките в полетата над Дупница?

Извънредни новини около изчезналия Янек, полицията започна...

Истина ли е, че патрулните полицаи са успели да открият и свидетел, видял къде е минал и спрял джипа и какво се случва с този свидетел?

Кога ще бъде обявено кой е бил дежурният прокурор на 1 август - когато постъпва официалният сигнал от близките на Янек? Сигнал, в който е ясно записано, че става дума за отвличане със съмнение за убийство?

Кога шефът на Районна прокуратура ще обясни собствените си действия - няма как в малка Дупница до нея да не е достигнала информация за отвличането и вероятното убийство на Янек?

Кога ще бъде обявено защо прокуратурата и полицията сезират Окръжна прокуратура със закъснение от седмица, след като е трябвало още на 1-ви август да се подаде информация не само към Окръжна прокуратура, но и към отдел Тежки криминални случаи и убийства към ГД Национална полиция?

Кога ще бъде обявено истина ли е, че джипът, в който Янек е видян последно, е обискиран с дни закъснение - след като е почистен?

Кошмарна новина от днешното претърсване за Янек край Дупница

Ще се намери ли български евродепутат, който да повдигне случая "Янек" на предстоящото обсъждане в ЕП?

Ще се намерим ли ние, гражданите, време и сили да не се откажем от един от нас?

Ние сме Янек, Янек съм аз и вие. С всичките ни сили и слабости и с единствения грях, че искаме просто да живеем в България и Дупница.

#КЪДЕЕЯНЕК
#МАРИОНЕСИСАМ", пише още тя.