Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и няма да има последици за съдии, прокурори и адвокати, които са вършили престъпления през годините. Около това мнение се обединиха в сутрешния блок на БНТ бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и адвокатът Людмил Рангелов.

Йорданов смята, че вероятната причина за убийството на Мартин Божанов е някоя от имотните измами, в които е участвал.

Много известно бизнес семейство в България било жертва на Марто Нотариуса, ето как ги цакал

"В актива на Нотариуса има множество имотни измами, които са свързани, от една страна, със сериозни парични еквиваленти, от друга страна - с това вродено чувство на българина, че трябва да има собствено жилище".

Николай Кокинов: Нотариуса е световно неизвестен за мен, очевидно поредният голям измамник!

Йорданов е скептичен към преувеличаването на контактите на Нотариуса в съдебната система.

"Смяната на ЕГН-то не е чак толкова трудна и когато се говори за най-известния случай - виждаме, че той не може да се оправи в районния съд в Луковит с дело, което очевидно няма такъв материален интерес".

Нова мистерия с убийството на Нотариуса: Бил е бит, преди да бъде застрелян, за да...

Според адвокат Рангелов убийството е извършено или от тежко засегнат от имотна измама човек или от някой, от когото Нотариуса е взел значителна сума, за да уреди съдебен въпрос, но не е изпълнил това свое задължение.

ЕГН се променя единствено по административен, а не по съдебен ред, т.е., тук са намесени общински служители, посочи Емануил Йорданов.

Отвсякъде се вижда, че това лице не е извършило престъпление или поне няма доказателства за това, каза от своя страна адвокатът.

Изплува първият зулум на Нотариуса, няма да повярвате какво е задигнал

Съдиите, които са оправдавали в миналото Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система и е хубаво да се намерят съдебните актове, с които това се е случвало, каза бившият вътрешен министър. Людмил Рангелов определи като катастрофа за съдебната система съществуването на клуб, който се посещава тайно от магистрати.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук