Митко Краев, служебният защитник на рейнджъра Иван Пачелиев, който вдигна на крак полицията, е познавал клиента си от дете и разкри пред БЛИЦ интересни подробности както от миналото му, така и от задържането. Адвокат Краев твърди, че Иван Пачелиев е бил уплашен и заради това се е барикадирал. 

"Страшно неправилен подход към него. Става въпрос за връчване на протокол за предупреждение, каквито се правят по 500 на ден. Да се въздържа от определено действие. Никой не му го е обяснил, отиват необяснимо защо трима души от специално формирование и оттам нещата ескалират, той ми каза, че не са се легитимирали като полицаи, помолил е да си тръгнат, а те не са го направили. Сигурен съм, че ако беше отишъл селския полицай, щеше да е предупреден и нямаше да има насилие", убеден е адвокат Краев.

Пред БЛИЦ той призна, че познава клиента си още от времето, когато и двамата са били деца.

"И двамата сме от едно село. Имаше ужасно тежко детство. Майка му го напусна, когато беше съвсем млад, а баща му си беше един обикновен измамник. Измамник на дребно, сега дори се сещам, че Иван тогава беше дете, а баща му беше чест клиент на полицията. Ще разбие прозорец да открадне нещо, ей такива ги вършеше. Но съм го виждал Иван как се отнасяше към баща си, дори, когато порасна, му се караше, че постъпва по неправилен начин. Синът се вбесяваше и излизаше извън нерви от поведението на баща си Георги", разказва Митко Краев.

Пред БЛИЦ той описва клиента си така: "Това е един праволинеен, леко саможив човек, изключително дисциплиниран, държащ на това, което говори и върши. Ако му се постави ясна задача, съм сигурен, че ще я изпълни безпрекословно, ако има работодател. Когато е бил във френския легион, си е бил на точното място. Това е моят извод за него. 
Той е доста интелигентен, ако тръгне да разговаря на спокойствие с него, ще му е интересно, добре е запознат с оръжия, има и много богата обща култура. Той не е бил подкрепян от никого, няма и близки, на които да разчита. Доколкото знам около него жена не е имало никога."

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ