Мъж, решил да вечеря гол до кръста, опъна нервите на персонала на бургаски ресторант.

На 11 октомври около 20 часа, той заедно с компания от още няколко души, посетил заведение в Морската градина. Първоначално всичко било наред, но малко след това на героя в историята с инициали Т.А.Г. му станало топло и решил да свали тениската си и се храни гол до кръста, пише Burgas24.bg.

Управителката на заведението му направила забележка и го помолила да се облече, защото имало и други хора и поведението му ги притеснява. Той първоначално отказал и й казал "Дърпай“ (в смисъл да си ходи и да не го занимава). По-късно й заявил, че си знае правата и че е адвокат от Англия. Поискал да бъдат отворени прозорци и едва тогава щял да си сложи тениската.

Това се случило  - били отворени няколко прозореца.  Въпреки това голият до кръста мъж не се облякъл, а дори примера му последвало и друго лице от неговата компания – Ж.Х.  Управителката още няколко пъти се опитала да убеди момчетата да си сложат тениските, включително и на английски, но без резултат.

В последствие "адвокатът" облякъл тениската си, но понеже управителката се скарала, на приятеля му, че все още е гол, той съблякъл тениската си в знак на солидарност и останал гол до кръста.

Управителката се принудила да потърси съдействие от охранителната фирма, грижеща се за безопасността на обекта. На място бил изпратен патрулен автомобил с един охранител. При пристигането си той забелязал двете голи до кръста момчета и също им направил забележка да се облекат, но те не го послушали. 

Голият до кръста мъж казал и на него да "дърпа“, и му обяснил, че си знае правата и е адвокат. Последвала размяна на реплики между двете момчета, охранителя и управителката, при която голият мъж нарекъл управителката "овца“ и "дърта свиня".

Понеже момчетата не искали да си сложат тениските управителката се принудила да потърси съдействие от полицията. На място бил изпратен патрул. Докато чакали идването на полицаите, двете момчета и едно момиче излезли пред заведението, за да пушат, като двамата вече си били сложили тениските.

Пред заведението били охранителят и управителката на заведението.  Възникнал нов диалог между тях, при което тя го обидила мъжа, наричайки го дебел и грозен.

При пристигане на полицейския патрул служителите се опитали да разберат какъв е проблемът, но настанала суматоха. Управителката викала силно, а "адвокатът" отказал да си даде личната карта и да се дръпне встрани, въпреки няколкократните полицейски разпореждания.

Самият нарушител няколкократно нарекъл полицейските служители "мишки“ и им обяснил, че в картата си има повече пари от всички тях. Държал се арогантно и невъзпитано, отказвал да изпълни полицейските разпореждания и да се легитимира.

Това наложило полицейските служители да го задържат, като при това действие от вече облечения мъж изпаднал пневматичен пистолет, реплика на "Глог“.

Във връзка с инцидента полицейските органи му съставили акт за констатиране на дребно хулиганство от 12.10.2020 г. за отправените обидни думи към управителката и полицейските служители и агресивното и провокативно поведение, довело до нарушаване на обществения ред в ресторанта.